DZIEŃ III – 14 PAŹDZIERNIKA 2022 (PIĄTEK)

Park Naukowo-Technologiczny
Uniwersytetu Zielonogórskiego

Centrum Budownictwa Zrównoważonego i Energii

ul. Nowy Kisielin – Antoniego Wysockiego 2

66-002 Zielona Góra2

09.30 – Rejestracja gości

Bufet kawowy

10.00 – Referat otwierający

Konferansjer:

  • Jan Pirowski – Dziennikarz, Osobowość telewizyjna
10.20 – Rynek pracy 2.0
  • Bieżące wyzwania na rynku pracy, trendy i przewidywania.
  • Atrakcyjny pracodawca czyli jaki? Cechy, kompetencje, oczekiwania pracowników.
  • Atrakcyjny pracownik – miękkie i twarde kompetencje.

Prelegenci:

  • Klaudia Dolata – Dyrektor Oddziału Zielona Góra Audit Sp. z o.o
  • Nina Kowalonek – Zastępca Dyrektora Powiatowego Urzędu Pracy w Zielonej Górze
  • Kamila Kamińska – Senior Konsultant HR ds. Rekrutacji i Rozwoju Lug Light Factory
  • Natalia Głowacka – Właścicielka firmy HR Partner
  • Anna Andrysiak – Właścicielka Twój Coach – Anna Andrysiak

Moderator:

  • Radosław Sujak – Były samorządowiec, Przedsiębiorca, Założyciel i Redaktor naczelny wlubuskie.pl
11.50 – Lunch
12.10 – Świat inteligentnej przyszłości.
  • Jak rozwój najnowszych technologii wpłynie na życie Europejczyków, Polaków, Lubuszan.
  • Technologie, które staną się częścią naszego życia do 2030 r.
  • Rola sztucznej inteligencji w rozwoju współczesnego świata.

Prelegenci:

  • dr hab. inż. Marcin Mrugalski, prof. UZ – Prorektor Uniwersytetu Zielonogórskiego ds. Nauki i Współpracy z Zagranicą, Instytut Sterowania i Systemów Informatycznych UZ
  • Maciej Wojeński – współzałożyciel Ekoenergetyka Polska S.A.
  • Piotr Janica – Prezes Zarządu MPLAB Prototypes
  • Karol Dąbrowski – Dyrektor Centrum Przedsiębiorczości i Transferu Technologii UZ
  • Artur Wiechczyński – Prezes Advanced Graphene Products
  • Tomasz Wartalski – Chief Innovation Officer Cinkciarz.pl

Moderator:

  • Adrian Stokłosa – dziennikarz Lubuskiego Centrum Informacyjnego
13.40 – Oprowadzenie chętnych uczestników Kongresu po laboratoriach badawczych Parku Naukowo-Technologicznego Uniwersytetu Zielonogórskiego

DZIEŃ III – 14 PAŹDZIERNIKA  2022 (PIĄTEK)

Lubuskie Centrum Winiarstwa

ul. Winiarska 1, Zabór

Panel winiarski

09.30 – Rejestracja gości

Bufet kawowy

PANELE WINIARSKIE

Prelegenci:

  • Radosław Froń – Paragraf w Kieliszku
  • Anna Bocheńska – Dzikie Wino na Kleparzu
  • Patrycja Nawrocka – Wine Thinking
  • Kamil Barczentewicz – Winnica Barczentewicz
  • Bartosz Kucuń – Winnica Mozów
  • Krzysztof Fedorowicz – Winnica Miłosz
  • Lechosław Olszewski – SPOT Poznań
  • Kuba Janicki – Agencja Reklamowa Opus B

Moderator:

  • Maciej Nowicki – Dziennikarz winiarski „Winicjatywa”, „Ferment. Pismo o winie”
10.00 – (W)innowacje.
  • Nowoczesna uprawa winorośli – jak wygląda i czy się opłaca?
  • Produkcja wina – nowoczesność, czy jednak tradycja?
  • Dylematy konsumentów – wybieramy winem czy etykietą?
  • Marketing szeptany w biznesie winiarskim.
  • Uprawa, produkcja, sprzedaż, dystrybucja – po czyjej stronie jest prawo?
11.45 – Przerwa kawowa
12.00 – Enoturystyka i enopromocja w praktyce.
  • Krainy winem płynące.
  • Wydarzenia winiarskie promocją regionu.
  • Enoturystyka i enopromocja – jak to się robi?
13.45 – Lunch

Panel żywieniowy

09.30 – Rejestracja gości

Bufet kawowy

PANELE ŻYWIENIOWE

Prelegenci:

  • Sławomir Laber – lek. med., Holistyczna Prywatna Praktyka Lekarska
  • Agnieszka Kościan – Dietetyk, właścicielka Ocean Yoga
  • dr hab. Mariusz Kasprzak, prof. UZ – Kierownik Katedry Żywienia Człowieka i Dietoterapii Uniwersytetu Zielonogórskiego
  • Monika Kruszelnicka – Dietetyk kliniczny, Szpital Uniwersytecki w Zielonej Górze
  • Artur Rakowski – Autor bloga Po męsku o zdrowiu
  • Marcin Jankowiak – Właściciel Lab.Doctor, thriathlonista
  • Rafał Prokopiuk – Akton Fitness Club
  • Agnieszka Czerwonka – Dietetyk kliniczny, Klinika Bat-Med Radom

Moderator:

  • Agnieszka Kopczyńska – Dietetyk, Aga ma smaka
10.00 - Dietoterapia w praktyce.
  • Żywienie a zdrowie psychiczne człowieka.
  • Choroby cywilizacyjne dietozależne.
  • Dietoterapia w praktyce.
11.45 – Przerwa kawowa
12.00 – Dietoprofilaktyka najlepszym lekarstwem?
  • Żywienie specjalne.
  • Suplementy diety a nutraceutyki.
  • Żywienie w aspekcie genetycznym.
13.45 – Lunch
Skip to content