DZIEŃ III – 14 PAŹDZIERNIKA 2022 (PIĄTEK)
Park Naukowo-Technologiczny
Uniwersytetu Zielonogórskiego
Centrum Budownictwa Zrównoważonego i Energii
ul. Nowy Kisielin – Antoniego Wysockiego 2
66-002 Zielona Góra2
09.30 – Rejestracja gości
Bufet kawowy
10.00 – Referat otwierający
Konferansjer:
- Jan Pirowski – Dziennikarz, Osobowość telewizyjna
10.20 – Rynek pracy 2.0
- Bieżące wyzwania na rynku pracy, trendy i przewidywania.
- Atrakcyjny pracodawca czyli jaki? Cechy, kompetencje, oczekiwania pracowników.
- Atrakcyjny pracownik – miękkie i twarde kompetencje.
Prelegenci:
- Klaudia Dolata – Dyrektor Oddziału Zielona Góra Audit Sp. z o.o
- Nina Kowalonek – Zastępca Dyrektora Powiatowego Urzędu Pracy w Zielonej Górze
- Kamila Kamińska – Senior Konsultant HR ds. Rekrutacji i Rozwoju Lug Light Factory
- Natalia Głowacka – Właścicielka firmy HR Partner
- Anna Andrysiak – Właścicielka Twój Coach – Anna Andrysiak
Moderator:
- Radosław Sujak – Były samorządowiec, Przedsiębiorca, Założyciel i Redaktor naczelny wlubuskie.pl
11.50 – Lunch
12.10 – Świat inteligentnej przyszłości.
- Jak rozwój najnowszych technologii wpłynie na życie Europejczyków, Polaków, Lubuszan.
- Technologie, które staną się częścią naszego życia do 2030 r.
- Rola sztucznej inteligencji w rozwoju współczesnego świata.
Prelegenci:
- dr hab. inż. Marcin Mrugalski, prof. UZ – Prorektor Uniwersytetu Zielonogórskiego ds. Nauki i Współpracy z Zagranicą, Instytut Sterowania i Systemów Informatycznych UZ
- Maciej Wojeński – współzałożyciel Ekoenergetyka Polska S.A.
- Piotr Janica – Prezes Zarządu MPLAB Prototypes
- Karol Dąbrowski – Dyrektor Centrum Przedsiębiorczości i Transferu Technologii UZ
- Artur Wiechczyński – Prezes Advanced Graphene Products
- Tomasz Wartalski – Chief Innovation Officer Cinkciarz.pl
Moderator:
- Adrian Stokłosa – dziennikarz Lubuskiego Centrum Informacyjnego
13.40 – Oprowadzenie chętnych uczestników Kongresu po laboratoriach badawczych Parku Naukowo-Technologicznego Uniwersytetu Zielonogórskiego
DZIEŃ III – 14 PAŹDZIERNIKA 2022 (PIĄTEK)
Lubuskie Centrum Winiarstwa
ul. Winiarska 1, Zabór
Panel winiarski
09.30 – Rejestracja gości
Bufet kawowy
PANELE WINIARSKIE
Prelegenci:
- Radosław Froń – Paragraf w Kieliszku
- Anna Bocheńska – Dzikie Wino na Kleparzu
- Patrycja Nawrocka – Wine Thinking
- Kamil Barczentewicz – Winnica Barczentewicz
- Bartosz Kucuń – Winnica Mozów
- Krzysztof Fedorowicz – Winnica Miłosz
- Lechosław Olszewski – SPOT Poznań
-
Kuba Janicki – Agencja Reklamowa Opus B
Moderator:
- Maciej Nowicki – Dziennikarz winiarski „Winicjatywa”, „Ferment. Pismo o winie”
10.00 – (W)innowacje.
- Nowoczesna uprawa winorośli – jak wygląda i czy się opłaca?
- Produkcja wina – nowoczesność, czy jednak tradycja?
- Dylematy konsumentów – wybieramy winem czy etykietą?
- Marketing szeptany w biznesie winiarskim.
- Uprawa, produkcja, sprzedaż, dystrybucja – po czyjej stronie jest prawo?
11.45 – Przerwa kawowa
12.00 – Enoturystyka i enopromocja w praktyce.
- Krainy winem płynące.
- Wydarzenia winiarskie promocją regionu.
- Enoturystyka i enopromocja – jak to się robi?
13.45 – Lunch
Panel żywieniowy
09.30 – Rejestracja gości
Bufet kawowy
PANELE ŻYWIENIOWE
Prelegenci:
- Sławomir Laber – lek. med., Holistyczna Prywatna Praktyka Lekarska
- Agnieszka Kościan – Dietetyk, właścicielka Ocean Yoga
- dr hab. Mariusz Kasprzak, prof. UZ – Kierownik Katedry Żywienia Człowieka i Dietoterapii Uniwersytetu Zielonogórskiego
- Monika Kruszelnicka – Dietetyk kliniczny, Szpital Uniwersytecki w Zielonej Górze
- Artur Rakowski – Autor bloga Po męsku o zdrowiu
- Marcin Jankowiak – Właściciel Lab.Doctor, thriathlonista
- Rafał Prokopiuk – Akton Fitness Club
- Agnieszka Czerwonka – Dietetyk kliniczny, Klinika Bat-Med Radom
Moderator:
- Agnieszka Kopczyńska – Dietetyk, Aga ma smaka
10.00 - Dietoterapia w praktyce.
- Żywienie a zdrowie psychiczne człowieka.
- Choroby cywilizacyjne dietozależne.
- Dietoterapia w praktyce.
11.45 – Przerwa kawowa
12.00 – Dietoprofilaktyka najlepszym lekarstwem?
- Żywienie specjalne.
- Suplementy diety a nutraceutyki.
- Żywienie w aspekcie genetycznym.